Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Film Václava Marhoula Nabarvené ptáče dostal druhý nejvyšší počet nominací na ceny Český lev, jedenáct, nicméně kdyby měly soutěžit nominované herečky o největší sex-appeal, vyhraje ta jeho. Jitka Čvančarová (46) v zelené róbě, která zdůrazňovala její křivky ve tvaru přesýpacích hodin, vzbudila největší pozornost ze všech dam, které vstoupily do Rudolfina.

V Nabarveném ptáčeti Čvančarová hrála šílenou ženu Ludmilu a role jí předepisovala i odvážnější scény. „Doufám, že lidé nešli na Nabarvené ptáče jen kvůli tomu, aby viděli moji odhalenou scénu,“ řekla nám herečka při příchodu do Rudolfina, kam ji doprovázel její manžel, choreograf a tanečník Petr Čadek. „Já třeba vůbec netušil, jakou roli moje žena ve filmu má, a byl jsem v šoku,“ svěřil.

Za Nabarvené ptáče byl v mužské herecké kategorii za hlavní roli nominovaný také představitel Josky Petr Kotlár. „Už to, že jsme se sem dostali, beru jako úspěch. Nezáleží mi na tom, jestli vyhrajeme,“ řekl Kotlár, který na galavečer dorazil s režisérem Václavem Marhoulem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám