Hlavní obsah
Článek

Mezi tituly hlavní soutěže letošního Benátského filmového festivalu je i český snímek. Nabarvené ptáče (podle stejnojmenné knihy Jerzyho Kosińského) režiséra Václava Marhoula se představilo na slavnostní premiéře v úterý ve velkém sále.

Snímek do Benátek doprovodila početná delegace.

Režisér, který na něm pracoval přes deset let, představitel hlavního hrdiny, chlapce putujícího během druhé světové války východoevropským venkovem, Petr Kotlár, herci Irena Máchová, Petr Vaněk, Radim Fiala nebo Stellan Skarsgård.

Menší roli si zahrála a závěrečnou píseň k filmu v hebrejštině nazpívala Jitka Čvančarová (46), která rovněž nechyběla. A v červených šatech od české návrhářky Liběny Rochové vypadala skvěle.

Jitka Čvančarová na snímku z natáčení Nabarveného ptáčete

Ač je herečka, známá z mnoha českých filmů a seriálů, na premiéry zvyklá, svým fanouškům na sociální síti přiznala, že z této byla hodně nervózní. „Asi mám po dlouhý době fakt trému,“ napsala si k fotce s plakátem filmu a datem a časem uvedení. Aby ne, pozvání na červený koberec takto významné filmové akce nechodí denně.

Snímek po novinářské projekci vzbudil rozporuplné reakce. Jedni mu tleskali, jiní do závěrečných titulků nevydrželi a ze sálu odešli, zřejmě kvůli až příliš explicitnímu zobrazování násilí a krutostí. Kdo četl slavný román, ví, že brutálních scén je v něm opravdu hodně.

Související témata:
Nabarvené ptáče

Reklama

Další články

Načítám