Hlavní obsah
Článek

Známé koledy v originálních úpravách i nové sváteční melodie – právě tak bude vypadat předvánoční koncert skladatele a hudebníka Varhana Orchestroviče Bauera tři dny před Štědrým dnem. Extravagantní hudebník nezklame ani svým modelem. A potěší i fanoušky Jitky Čvančarové (46). Ta na koncertě, který bude moderovat Alexander Hemala (71), zazpívá.

V kostele svatého Salvátora nedaleko Staroměstského náměstí vystoupí sólisté i skladatelé v čele právě s Bauerem. Doprovodí je pětapadesátičlenný Okamžitý filmový orchestr. Zazní také skladba Árie, kterou použil Miloš Forman (†86) do jedné z ústředních scén filmu Goyovy přízraky. „Na koncertě zavzpomínáme nejen na hudbu k tomuto filmu, ale zazní také řada vánočních melodií. Oslavíme také 100 let republiky, protože chci podpořit prožitek hrdosti na naši zem,“ říká Varhan Orchestrovič Bauer, který vystoupí ve svém novém svátečním oděvu, který je speciálně připravený pro tento koncert.

Varhan si pořídil nové výrazné zlaté kalhoty se zlatými botami, které na svém koncertu doplní kabátem v barvách české vlajky. Komplet, který obsahuje zlaté kalhoty a boty se zlatou špičkou a přezkou ze Španělska, si navrhl sám. Podle jeho vlastního nápadu mu sako ušilo krejčovské studio kanadské návrhářky českého původu Marie Copps.

Reklama

Další články

Načítám