Hlavní obsah
Článek

Jako herečka si Jitka Čvančarová (46) dává logicky pauzu, neboť čeká svého druhého potomka.

„Profesně jde práce herečky v mém stavu logicky stranou, ale zase se můžu věnovat jiným věcem. Moje nadační práce zase trošku vyroste,” svěřila se nám Jitka během našeho posledního setkání. Zároveň byla trošku konkrétnější v tom, jak hodlá konat dobro. „Ráda bych spojila svoje těhotenství s jednou ženou z Afriky a ráda bych porovnávala, co je možné tady a co je možné tam. Protože když lidem ukážete konkrétní cestu a konkrétní příklady, teprve tak je to osloví. Teprve v tu chvíli vidí, jak je to doopravdy. Tohle vidím jako dobrou možnost, jak využít své těhotenství v humanitárním sektoru.”

Nyní byl její projekt Dobrý start do života, který si bere za úkol zabránit zbytečným úmrtím těch nejmenších dětí, veřejně představen.

„Jako člověk, jako matka i jako vyslankyně dobré vůle UNICEF věřím, že každé dítě má stejné právo na život. O účinnosti programů UNICEF jsem měla možnost se přesvědčit na misích v Mali a v Bhútánu. Život je ten největší dar a věřím, že tato kampaň inspiruje k symbolickému darování života co nejvíce lidí, kteří smýšlejí stejně,“ uvedla Jitka Čvančarová.

Na webu kampaně budou postupně zveřejňovány fotografie, videa a příběhy přímo ze zemí, kde UNICEF pomáhá, a také videoblog Jitky Čvančarové, která v letošním roce očekává narození druhého potomka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám