Hlavní obsah
Článek

V seriálu Rapl hraje Alexej Pyško postavu policejního šéfa Jana Rohana. A předpisy dodržuje i v soukromí. Sice jsme ho potkali na oslavě koktejlového baru, ale pil pouze vodu. "Řídím, to bych neriskoval," krčil rameny.

Zajímalo nás, jaké bylo natáčení Rapla, který mnohým připomíná severské detektivky. "Na jednu stranu to bylo velmi náročné, ale zase jsme se sešli skvělá parta. Myslím, že čísla sledovanosti mluví za všechno, ohlasy jsou obrovské a lidi to dělali s chutí. Je to na tom, myslím, docela vidět," řekl nám herec.

"Byl jsem mile překvapený, že když to lidi nestihnou ve vysílací čas, tak se dívají na internetu a všiml jsem si, že za první tři hodiny, co byl pověšený další díl, tak ho vidělo sto tisíc lidí," pochlubil se. "Lidi se mě hodně ptají, jak to bude pokračovat. Když je zájem příjemný, velmi mě to těší," míní Pyško o svém novém nárůstu popularity u diváků.

Alexej Pyško míval i své divadlo. "Budovu už nemám, ale mám vlastní divadelní společnost. Hostujeme na některých scénách tady v Praze a pak hodně zajíždíme po republice, což už po desetiletí miluju, protože lidi jsou velmi vděční, když za nimi přijdete, a dokážou to ocenit," myslí si herec.

A na jaké divadelní hry by čtenáře Super.cz pozval? "Určitě na Cenu za něžnost s Janou Janěkovou a Jitkou Čvančarovou (45), kde mám tu čest hrát i já, Smím prosit s Janem Révaiem a Filipem Čapkou, Igor Bareš (57) a Antonie Talacková mají představení Jenom život. Připravujeme další komedii. Mám bezvadný tým lidí," uzavřel.

Reklama

Další články

Načítám