Hlavní obsah
Článek

Na její debut Pusinky, v němž si zahrála společně s Marií Doležalovou a Sandrou Novákovou (41), se sice stále vzpomíná, ale herečka Petra Nesvačilová už je mnohem dál. A věnuje se nejen herectví. Dostudovala FAMU a věnuje se i filmové režii. A v oblasti hraného dokumentu dost úspěšně.

"V divadle samozřejmě dál hraju, v Ungeltu v představení Mezi úterým a pátkem s Reginou Rázlovou (76), Jitkou Čvančarovou (46) a Milanem Heinem. A natáčím film Instalatér z Tuchlovic s režisérem Tomášem Vorlem. Je to velmi zábavné natáčení, hlavně díky Jakubu Kohákovi, se kterým je velká sranda," vypočítala Petra.

"Dodělala jsem FAMU a pracuju teď na svém autorském filmu. Měl by být hotový někdy v létě, ale jeho téma ještě prozradit nemůžu," byla trochu tajemná Petra. Nás zajímalo, jak na celovečerní debut sehnala finance, když i věhlasní filmaři s tím mají leckdy potíže. "Je to propojení produkce, přispěl Fond české kinematografie i Česká televize," vysvětlila.

Nějaké ty filmy má už ale za sebou, i když ne celovečerní. "Za osm let na škole mám spoustu svých krátkých filmů, které získaly i nějaká ocenění. Nejznámější asi byl ten, když jsem pro Českou televizi točila dokument o Václavu Klausovi. Ty ostatní byly spíš festivalové," upřesnila.

Není škoda, že změnila pozici a místo toho, aby se objevovala před kamerou, se skrývá za ní? "Já vlastně i v tom dokumentu o Václavu Klausovi byla dost před kamerou. Rozhodnutí, které jsem učinila v dětství, že budu herečka a režisérka, se mi stále plní. Mám krásné nabídky v divadle i u filmu a i ty svoje. Pořád je to půl napůl, a tak se to snažím udržet, protože jsem díky tomu šťastná," uzavřela.

Reklama

Další články

Načítám