Hlavní obsah
Článek

Jitka Čvančarová (46) se po porodu pomalu vrací do práce. Závazky si ale pečlivě vybírá, téměř tříměsíční dcerku ještě nechce moc opouštět. Stejně je na tom prý i její manžel, tanečník Petr Čadek. „Nevím, kdo bude pracovat. Jsme s manželem doslova úchylní, pořád malou sledujeme a vůbec se nám od ní nechce. Nic teď pro nás není důležitější než ona, jsme z ní úplně vedle, je úžasná,“ říká herečka.

Jeden závazek ale začne plnit již tento týden. V sobotu 21. dubna poprvé nastoupí do muzikálu Bídníci. Novopečená maminka se s producentem muzikálu Františkem Janečkem (79) dohodla zatím na víkendových odpoledních představeních. „Kojím, a i když se dá mléko odstříkat, kdyby bylo nejhůř, postava Fantine je na jevišti první tři čtvrtě hodinu a pak má výstup chvíli na konci. Odpoledne jsem tedy i díky tomu upřednostnila, protože můžu malou v klidu nakojit," řekla Super.cz Čvančarová.

Že to funguje, vyzkoušela již při čtvrteční generální zkoušce, kdy si roli projela od začátku do konce. Během doby, kdy nemusela být na jevišti, do divadla dorazil její manžel Petr Čadek s Elenou Emílií v kočárku.

Potíže s učením role Jitka nemá, neboť už ji má za sebou z brněnské inscenace Bídníků. „Byla to doslova drezura, takže mi to tak nějak samo naskakuje," míní. Z nových kolegů v divadle GoJa Music Hall je nadšená. "Jsou jedineční, výborně hrají, zpívají a jsou strašně příjemní. Jsou ke mně i vstřícní a mile mne přijali. Roli Fantine mám navíc ráda a Bídníky vůbec. Nedivím se, že je o vstupenky velký zájem, muzika je úžasná a nesmrtelná a mně vždycky naskakuje husí kůže, když to slyším,“ tvrdí.

Starost měla trochu o to, aby se vešla do kostýmu. „Už jsem se viděla, jak máma po mateřské rve ta kojící prsa do šatů,“ smála se v šatně. Kila ale vůbec neřeší. „Váha není podstatná, jsou důležitější věci. Osm kilo mám ještě navrch, ale diety držet nemůžu, přišla bych o mléko. Začínám se trochu hýbat, a to i kvůli zádům, která mne v těhotenství hodně bolela. Dávám se pomalu do kupy, jsem po těch devíti měsících trochu zrasovaná. Ale všechno to za to stojí,“ uzavírá šťastně Čvančarová.

Reklama

Další články

Načítám