Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Začíná se u nás rozmáhat nová vlna. Poté, co moderátorka Monika Marešová (49) a Česká Miss 2010 Jitka Válková (32) začaly koketovat s dabingem, tak se k nim přidaly další osobnosti. Jednou z nich je například Dara Rolins (51).

Popová zpěvačka propůjčila svůj ceněný hlas jedné z postav celovečerní animované komedie Pošťák Pat, která bude mít v českých kinech premiéru 11. září. „Pošťáka Pata samozřejmě znám, asi jako každý rodič,“ prozradila Dara Rolins, která přijala tuto výzvu kvůli své šestileté dceři Lauře. „Dabingovou roli v Pošťákovi jsem vzít prostě musela, protože kdyby se někdy Laura dozvěděla, že jsem mohla jednu postavičku namluvit a neudělala to, tak bych si to dost odskákala.“

Rozhodně stojí za zmínku, že popová diva, obdivovaná nejen díky svému hlasu, ale také parádní figuře, propůjčila hlas místní babce – Dorotě Tomanové. Příliš se neví, že Dara dabovala film již několikrát, celkem si to vyzkoušela pětkrát a ve většině případů se jednalo o kreslené postavičky. Jednou například propůjčila hlas Brittany Murphy ve filmu Cin City. „Dělám to jako koníček, tohle mě moc baví," culí se Dara.

Film vznikl na základě populárního britského seriálu, jehož první díl běžel na britských televizních obrazovkách už v roce 1981. Jeho vůbec první celovečerní verze zavede nejoblíbenějšího pošťáka na světě do talentové soutěže a členy poroty tedy nedabuje pouze porotkyně veteránka Dara, ale dalším porotcům propůjčili hlasy Michal David, a dokonce Karel Gott.

Reklama

Další články

Načítám