Hlavní obsah
Článek

Křehká Jitka Válková (32), Česká Miss 2010, studující Přírodovědeckou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, se umí proměnit v hodně drsnou holku! Jakmile má v ruce mikrofon, je z éterické něžné bytosti pěkná dračice.

Jitka už více než rok spolupracuje s kapelou Modesty and Pride, která má pět členů a hraje progressive metal. S kapelou Jitka vystupuje pravidelně na turné kapely Arakain, kde jsou Modesty and Pride jedinou předkapelou. Teď společně natočili první videoklip a je to nářez.

Natáčení probíhalo na zámku Jezeří poblíž Mostu, kde se samozřejmě netopí, takže byla obrovská zima. Všichni aktéři se zahřáli jak jinak než zpěvem a tancem. Když se do toho Jitka obula, všem přítomným tuhla krev žilách.

„Zámek má ohromného ducha. Zvlášť, když si člověk uvědomí, že se tam procházel například Goethe nebo Beethoven. Okolí zámku ovšem vůbec pěkné není. Když člověk vyhlédne z oken a vidí jen měsíční krajinu a velké stroje, je mu do pláče,“ popisovala své pocity Jitka Válková.

Supervizor klipu je skvělý český filmový režisér a kameraman F. A. Brabec, režíroval ho Jan Pivoňka a o kamerové záběry se postaral Filip Kaleta. Videoklip je k písni, kterou složil kytarista Luboš Matys, a jmenuje se Inside the trap. Světlo světa by měl spatřit začátkem listopadu a má zachytit kontrasty nejenom ve světě, v životě, ale i v nás samotných.

"Ve videoklipu se odehrává příběh, kdy se vlastně se zámkem loučíme, a jsme smutní z toho, co se to se zámkem stalo," prozradila Jitka, která se zamilovala do zpěvu a modelingovou kariéru už pověsila tak trochu na hřebík.

Jitka má momentálně velmi plný kalendář, vystupuje s kapelou, ale i samostatně a ještě studuje obor biologie-geoologie. „Je to síla, ale moc mne to baví. Uvidíme, jak budu stíhat, věnovat se chci jen a jen hudbě a škole. Nejvíc si vážím toho, že mne berou i metaloví fanoušci, kteří třeba přijdou na Arakainy, a když mi po koncertě přijdou říct, že to bylo skvělé, tak jsem nejvíc happy,“ řekla nadšeně Válková, která si natáčení klipu opravdu užívala.

„Natáčení bylo skvělé, sešla se senzační parta a energie stříkala až na strop zámku. Věřím tomu, že to bude super,“ pochvalovala si s úsměvem na tváři Jitka. „Je to náš první společný videoklip, tak uvidíme, jak zaujme posluchače. Každopádně skládáme dál a vytváříme další písničky. Texty jsou zatím v angličtině, ale plánujeme i české skladby a v albu, které kluci vydávají, budou i české překlady,“ dodala spokojeně.

Jitka má s kapelou více společných songů a spolupráce bude určitě pokračovat. I přes velkou zimu během natáčení zůstali všichni zdraví a už se těší na výsledek.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám