Hlavní obsah
Článek

Představitelka charakterní prodavačky Anny Holubové ze slavného seriálu Žena za pultem bojuje o holý život. Herečka Jiřina Švorcová (†83) leží v umělém spánku na koronární jednotce Ústřední vojenské nemocnice v Praze. Nikdo neví, zda po vleklých zdravotních potížích její unavené tělo dokáže vzdorovat zákeřné nemoci.

Švorcovou lékaři udržují v umělém spánku již pátý den. "Opravdu vám nemohu říct, kdy se může paní Švorcová probudit," sdělil Blesku její ošetřující lékař Tomáš Hnátek. Později mu ale asi došlo, že bez vědomí rodiny nesmí média jakkoli informovat o hereččině zdravotním stavu a mohl by mít nemalé problémy. Poté, co ho kontaktovala redakce Super.cz, jen vztekle práskl telefonem.

Jiřinu Švorcovou, která měla již v únoru vážné problémy s ucpáváním tepny v noze, skolil těžký zápal plic. To její organismus tak vyčerpalo, že musí nyní síly nabírat v umělém spánku. Již před měsícem byla převezena na neurologii s bolavými zády. Jen pár dní po propuštění však do nemocnice putovala znovu. "Záleží na tom, jak tuhý má kořínek. Mnoho pacientů v tak pokročilém věku, v jakém je paní Švorcová, bohužel i jinak poměrně banální choroby připraví o život," sdělil Super.cz lékař, který si nepřál být jmenován. Doktoři i fanoušci legendární herečky a kontroverzní komunistické političky tak mohou jen doufat, že se Jiřina Švorcová zotaví a probudí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám