Hlavní obsah
Článek

Herečka Jiřina Jirásková (†81) se posledních pár let potýká s jednou vážnou nemocí za druhou. Jiná dáma jejího věku by se asi oddala osudu a pokojně čekala na svou poslední chvilku. Jenže jedna z nejlepších českých hereček všech dob si choroby nepřipouští a úplně zapomněla stárnout. "Tak dobře vypadám proto, že se umím skvěle zmalovat," řekla nám úsměvem paní Jiřina.

Jako by se všechny ty potíže se zažívacím traktem, kyčelním kloubem, páteří nebo náhlými nevolnostmi a častou únavou přihodily někomu jinému. První dáma českého divadla, kterou ve filmu proslavily role ve Světácích, Sestřičkách nebo ve Fany, dorazila na vernisáž výstavy obrazů Celebrity a psi, která na Novoměstské radnici v Praze potrvá až do patnáctého prosince, zcela svěží.

Sama však brzdí optimismus. "Nezotavila jsem se zatím ani zdaleka. A asi už se ani nezotavím. Ale snažím se," krčí rameny charakterní herečka. Dokonce má za sebou týden náročné práce mimo domov. "Točila jsem na Klatovsku komedii Vrásky z lásky režiséra Jiřího Stracha s Jiřinou Bohdalovou a Radkem Brzobohatým. Odehrává se to v domově důchodců. Hlavní roli má Jiřina, já hraju její vyděšenou starou přítelkyni. Jmenuju se Jižná," řekla Super.cz Jirásková, která si musela vyžádat zkrácení směn. "Točila jsem pět šest hodin denně, ale stejně toho bylo na mě dost," dodala hlavní hvězda vernisáže a křtu kalendáře, jehož výtěžek půjde pro nadaci Mathilda na pomoc při výcviku vodících psů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám