Hlavní obsah
Článek

Na světě je jen ke třem stovkám známých tváří, včetně Angeliny Jolie (48) nebo Victorie Beckham, které dostaly čestnou funkci velvyslanců UNICEF. V České republice se velvyslankyní nově stala herečka Jitka Čvančarová (46). Vedle ní to u nás byla herečka Jiřina Jirásková (†81), nyní má kolegy už jen dva - Patrika Eliáše a Michala Viewegha.

"Je pro mne čest, že se mohu zařadit mezi velmi inspirativní osobnosti, a to nejen svojí prací, ale i přístupem k pomoci lidem. Vím, že první byla před šedesáti lety Audrey Hepburn," řekla Super.cz po převzetí certifikátu do černé oděná Jitka, která se vedle UNICEF stále věnuje nadaci Debra. "Pro mě je to doživotní závazek, všechny pacienty znám osobně a jsou součástí mojí rodiny," svěřila.

Pokud jde o její vlastní rodinu, přestává se na plný úvazek, jen s odskakováním k natáčení, věnovat dceři Eleně Emilii. "Už jí byly tři, tak na sobě nejsme tolik závislé, i když je pro mne samozřejmě dál na prvním místě. Ale po čtyřech letech jsem se rozhodla vrátit do divadla. Zkouším dvě nové hry v Divadle Ungelt, jedna bude mít premiéru v dubnu, druhá v září," upřesnila.

Reklama

Další články

Načítám