Hlavní obsah
Článek

Největší tajemství herečky Jiřiny Jiráskové (†81) vyplulo na povrch až nyní, krátce po její smrti. Jiřina Jirásková nikdy nevychovávala potomka a hořce toho litovala. „Bála jsem se mít děti, že je v té složité době nemohu dobře vychovat. Dnes toho hořce lituji,“ řekla herečka v rozhovoru v posledních letech.

Tak úplně pravda to ale nebyla. Herečka se rozhodla nemít děti ne kvůli složité době, ale kvůli příteli Zdeňku Podskalskému, který se odmítal rozvést. A to i tehdy, když zjistil, že je s ním v roce 1969 Jirásková těhotná. V tu chvíli se populární herečka rozhodla jít na potrat.

Jirásková chtěla kvůli potratu zhatit premiéru hry Život a dílo skladatele Foltýna. Během jedné z posledních zkoušek před premiérou křičela v Divadle na Vinohradech na Františka Pavlíčka, že musí na potrat a premiéru.

„Jiřina křičela, že čeká dítě s Podskalským, ale ten že ji prý právě ujistil, že se kvůli tomu určitě nerozvede. Brala to tak, že dítě nechce, vzpomíná v knize „Jiřina Jirásková: Jen to klidně napište“ tehdejší dramaturgyně Helena Šimáčková.: „Myslím, že v dítěti hlavně viděla účinný prostředek, jak zatlačit na ženatého milence, ale nepovedlo se to," dodala.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám