Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jiřina Jirásková (†81) mluvila o Zdeňku Podskalském jako o osudovém muži svého života. Nikdo tehdy nemohl tušit, že vztahy mezi herečkou, která v době své nečinnosti ve filmu zvelebovala vilu a zahradu v Malenicích, jejíž jedna polovina jí po smrti Podskalského připadla, měla se synem Podskalského napjaté vztahy. Ten jí nemohl odpustit, že rozvrátila rodinu Podskalských.

Syn známého režiséra, který za Jiráskovou v době její nečinnosti velmi lobboval a protlačil ji do několika rolí, se dokonce nechal slyšet, že se pravděpodobně na posledním rozloučení s Jiráskovou neobjeví. „Nechci to komentovat, ale pravděpodobně tam nebudu,“ sdělil deníku Aha! suše.

Předmětem sporu může být v blízké budoucnosti i půlka vily, která měla po smrti Jiráskové připadnout zpět rodině Podskalských. Syn známého režiséra není veselý ani z toho, že budou hereččiny ostatky uloženy do rodinné hrobky v Malenicích. „Měl jsem za to, že paní Jirásková má nějaký svůj hrob. Nemůžu se přece ztotožnit s tím, že bude uložena vedle mého dědečka, babičky a otce. Jde o naši rodinu,“ uvedl Podskalský.

Sama Jirásková místo svého posledního odpočinku několikrát veřejně proklamovala. Naposledy v dokumentu Neobyčejné životy, kde na hřbitov zavedla svého kamaráda, režiséra Jiřího Stracha. „A tady leží moji blízcí, tak tady je Jiří Pleskot, tady je Zdeněk Podskalský, tady bude Olga Čuříková (druhá manželka Jiřího Pleskota) a támhle bude Jiřina Jirásková,“ ukazovala herečka na místo svého odpočinku.

Nezbývá než doufat, že se poslední rozloučení s národem milovanou herečkou obejde bez skandálu. V sobotu ráno budou přivezeny ostatky herečky do vily. Po poledni vyjde z domu smutku průvod do místního kostela, kde bude mše svatá celebrovaná biskupem Jiřím Paďourem. Pak bude herečka uložena vedle svého druha Podskalského.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám