Hlavní obsah
Článek

Dlouho se spekulovalo nad skutečností, proč bude Jiřina Jirásková (†81) pohřbena až dvanáct dní po své smrti, když obvyklé je pohřbít zemřelého do šesti, maximálně pak do deseti dnů.

Podle tvrzení blízkých lidí z okolí zesnulé herečky za vším stojí Lucie Bílá (57), která se touží zúčastnit soukromého obřadu v Malenicích. Zlatá slavice ale do včerejška trávila pracovní pobyt na zaoceánském parníku po Středozemním moři.

„Vše se odvíjí od toho, jak to bude mít časově Lucie Bílá, která se chce zúčastnit nejen veřejného rozloučení v Divadle na Vinohradech a pondělní zádušní mše, ale i pohřbu na jihu Čech jako takového. Proto se časy dolaďují a pohřeb do hrobu bude nejspíš v sobotu 19. ledna okolo 14. hodiny," prozradila deníku Blesk pečovatelka zesnulé herečky Jana Svítivá.

Termíny pohřbu se ladily i dle možností režiséra Jiřího Stracha, který byl rovněž blízkým přítelem Jiráskové. „Vše se domlouvá, včetně časů, protože se to musí sladit i s tím, jak mohou ostatní, třeba režisér Jiří Strach,“ uvedl majitel pohřební služby z Malenic Radek Churáň, který byl samotnou Jiráskovou pověřen zajištěním její poslední cesty.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám