Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Lucie Bílá (57) si rozhodně nedělá velkou hlavu z kritiků, kteří ji obviňují z toho, že se přiživila na umírání Jiřiny Jiráskové (†81). Ani herec Michal Novotný, který se s negací vůči zpěvačce svěřil svým kamarádům na tajné oslavě, ani "protekční spratek" Pavel Novotný ji nerozházeli. Na jejich slova zareagovala na svých stránkách pouze fotkou, na které s přítelem a kamarády zapíjela zesnulou herečku koňáčkem. Jako by se oběma vyčítavým pánům vysmála.

Na vlnu kritiky se rozhodla zareagovat ignorací. Přesto se po uveřejnění našeho středečního článku o Michalu Novotném na profilu Bílé na sociální síti strhla mimořádná diskuse. Ačkoli její fotka s již vážně nemocnou Jiráskovou aspiruje na nejpopulárnější příspěvek na českém Facebooku (oblíbilo si ji přes 46 tisíc lidí, což je pravděpodobně český rekord), přesto ne všichni její sympatizanti s jejím konáním souhlasili.

„Měla jsem Vás, Lucie, ráda, ale potom, co jste chudinku Jiřinu předem pohřbila na Slavíku v přímém přenosu a tady vystavujete rádoby dojemnou fotografii, kde je na tom Jiřina očividně hodně špatně a pochybuji, že by se v tomto stavu kdokoliv rád vydával světu na odiv... nevím, co si mám o Vás myslet! Trochu úcty a taktu k umírajícímu člověku by neuškodilo, je to neetické a nechutné!“ psala jedna z fanynek Slavice.

„Lucie je profík a ví, jak zahrát na tu správnou strunku. Kde kdo by se od ní mohl učit. Teď je na to ta správná doba. Je to správný krok k dalšímu Slavíku,“ přisadil si jiný diskutující. „Působí afektovaně, strojeně, i když to skrývá do té masky: Všecky vás miluju, moje lidičky,“ uvedl další.

Jiní ale argumentují tím, že už dlouho se vědělo o krásném přátelství obou umělkyň a že ničím kolem Jiráskové si Bílá nechtěla pomoci k větší slávě, které prý má už i tak dost. Zvlášť Michala Novotného obviňují z toho, že se naším článkem chtěl sám zviditelnit. Herec vinohradského divadla však o jeho vydání neměl ani ponětí, jeho emotivní vyjádření proti Lucii Bílé redakce získala od návštěvníků utajeného vzpomínkového večírku.

Reklama

Další články

Načítám