Hlavní obsah
Článek

Film Klec režiséra Jiřího Stracha s Jiřinou Bohdalovou (92) a Kryštofem Hádkem (42) získal na patnáctém ročníku Seoul International Drama Awards Zvláštní cenu poroty a uspěl v konkurenci více než 200 filmů z 50 zemí světa.

„V Londýně i v Praze jsme byli, ale žádnou cenu jsme nedostali (snímek byl nominován na C21 International Drama Awards a na Českého lva - pozn.). Do Soulu nás nepustil koronavirus a najednou to klaplo,“ říká kreativní producent projektu Jaroslav Sedláček.

Autorem scénáře je Marek Epstein, jenž se při psaní inspiroval příběhem své babičky. Ta do svého bytu pustila cizího mladíka, jenž jí tvrdil, že jsou příbuzní. Stejný osud potkal i hlavní hrdinku Klece Květu Galovou v podání Jiřiny Bohdalové. Zloděje a manipulátora ztvárnil Hádek.

„Po Osmách, jež vyhrály Prix Europa v Berlíně, Marek Epstein vystřihl jak z partesu další malý velký film, který dokáže být srozumitelný a emotivní i na druhém konci světa. Se skvělými herci, Jiřinou Bohdalovou a Kryštofem Hádkem, jsme podle jeho not pak měli snadnou práci – stačilo to jen natočit. Mám radost, že český film a Českou televizi úspěšně reprezentujeme ve světě,“ uvedl režisér Jiří Strach.

Festival Seoul International Drama Awards sdružuje od roku 2006 odborníky z oblasti výroby televizních dramat. Minulý rok se mezi finalisty dostal seriál Most! nebo minisérie Dukla 61.

Související témata:
Klece

Reklama

Další články

Načítám