Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Karel Gott (†80) byl v minulosti často hostem nejrůznějších pořadů. Do svého pořadu Zrcadlo tvého života, který v sobotu večer reprízuje Prima, si ho před lety pozvala i legendární Jiřina Bohdalová (92). A ta si pro Mistra připravila celou řadu překvapení. Jedním z nich byla i návštěva spolužáka ze školních lavic Pepy Krajníka.

„Seděli jsme spolu v jedné lavici od čtvrté do deváté třídy,“ prozradil Gottův spolužák, který na svého kamaráda z dětství neváhal prásknout ani to, že opisoval. Ale zjevně ne od něj, protože na tom byli prý oba stejně. Spolužák Pepa tehdy obdivoval i Gottovo výtvarné nadání. Malování měl zpěvák jako svého velkého koníčka a kreslil už na základce jen tak v lavici.

„Nakreslil třeba lokomotivu, která podle tehdejších mých očí byla úplně dokonalá, do posledního šroubku,“ chválil Gotta spolužák. Na ukázku z pořadu, který Prima reprízuje v sobotu, se podívejte ve videu.

Karel Gott zemřel na následky akutní leukémie v úterý 1. října. Rozloučení se zpěvákem se uskuteční nejprve v pátek 11. října od 08:00 do 22:00 v Paláci Žofín na Slovanském ostrově. Následující den se bude konat od 11:00 zádušní mše pro pozvané hosty ve svatovítské katedrále na Pražském hradě.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám