Hlavní obsah
Článek

S pasivní rolí skandující fanynky se Jiřina Bohdalová (92) nespokojí. Vždy měla slabost pro fotbal a na hřišti mnohokrát zaválela a předvedla svou formu.

Ikonická herečka dnes slaví 87. narozeniny. Paní Jiřinka nedávno utrpěla zranění při pádu ze schodů, ale hvězdu pohádky Nesmrtelná teta jen tak něco nepoloží. Stačilo pár dní a opět se postavila na divadelní jeviště. Aplaus diváků je pro ni totiž tím nejlepším lékem.

Jiřina Bohdalová patří mezi nejslavnější české herečky. Kariéru zahájila už jako šestileté děvčátko a šla z role do role. Nabídky neodmítá ani jako osmdesátnice a rozšiřuje svou bohatou filmografii. Stejně tak pestrý je její foto archiv, ze kterého jsme vybrali snímky zachycující Jiřinu při fotbalu. Pořádně kopnout do míče pro ni nikdy nebyl problém.

Své velké lásky, herectví a fotbal, Bohdalová spojila ve filmu Ženy v ofsajdu (1971), kde si zahrála rozhodčí. Herečka je aktivní členkou fotbalového klubu Amfora, s nímž objela půlku světa. V galerii se můžete přesvědčit, že její zapálení pro sport s přibývajícím věkem neuvadá. Jiřině by se chtěl na hřišti postavit málokdo.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám