Hlavní obsah
Článek

Rozvedli se už před desítkami let, ale vždy spolu udržovali dobré vztahy i kvůli dceři Simoně Stašové (69). Ovšem zatímco Jiřina Bohdalová (92) je i ve svých letech vitální stará dáma kypící energií, jejího prvního manžela, geofyzika a seismologa Břetislava Staše, potkal horší osud.

Exmanželovi Bohdalové diagnostikovali Alzheimerovu nemoc, která už je v tak pokročilém stadiu, že musel být hospitalizován ve speciálním centru, kde se o takové pacienty starají odborníci. Nezůstal ale sám, exmanželka i dcera jej pravidelně navštěvují.

Jiřina Bohdalová se stala i patronkou kunratického centra Alzeihemer Home a snaží se jej všemožně podporovat. A Simona Stašová zase nafotila spolu s dalšími známými tvářemi kalendář, přičemž výtěžek z jeho prodeje bude určen právě na pacienty s alzheimerem.

Právě u příležitosti jeho křtu, jehož se Simona na rozdíl od maminky nemohla z časových důvodů zúčastnit, se tak po letech před objektivy fotoaparátů Jiřina Bohdalová objevila s prvním manželem, na něhož, byť se jejich cesty rozešly, vždy s láskou a úctou vzpomíná.

Reklama

Další články

Načítám