Hlavní obsah
Článek

Režisér Jiří Strach, jehož známe i z hlavní role v pohádce Lotrando a Zubejda, představil na karlovarském filmovém festivalu svůj poslední film, pohádku Anděl Páně 2. Obsadil do ní neskutečné množství českých hvězd.

"Když točíte o nebi, tak tam prostě dostanete ty nejlepší, to se nedá nic dělat. Ale mě to strašně bavilo, zase to obsazovat podle jejich jmen. Takže Petr Čtvrtníček hraje svatého Petra, svatý Martin je Martin Huba a na závěr svatá Lucie Bílá (57). Je snad někdo svatější?" smál se.

Úplně maličké role u něj bere třeba i Jiřina Bohdalová (92). "Ta je tam na dvě scény, Viktor Preiss na jednu, Marian Labuda také na jednu scénu. Já jim za to moc děkuju, těmhle skvělým hercům, že jdou s tím bijákem pomoct. To je právě o velikosti těch herců, že nepotřebují hrát jenom hlavní role, ale umějí jít a pomoct i v malé epizodní," objasnil Strach, který do role Boha obsadil Jiřího Bartošku (77).

Viktor Preiss už se dokonce loučil se svojí hereckou kariérou, ale u Stracha si zahrál a prý zase hrát bude. "Dokud bude moct a chtít, u mě točit bude," ujistil nás režisér, který bude nyní pracovat na druhé sérii seriálu Labyrint a chystá pohádku Dlouhý, Široký a Bystrozraký.

Reklama

Další články

Načítám