Hlavní obsah
Článek

Konečně jsme zjistili, jakou že to dal roli režisér Jiří Strach v pohádce Anděl Páně 2 jubilantce Jiřině Bohdalové (92). O tomto víkendu totiž ve studiích České televize, kde vznikly scény nebe, padla její poslední klapka.

Sešla se tady řada českých hereckých osobností, opět v čele s Jiřím Bartoškou (77) v úloze Pána Boha. Svaté role si zopakovaly Klára Issová, Gabriela Osvaldová (70) a Veronika Žilková (62). A nově třeba Lucie Bílá (58) v úloze svaté Lucie, Josef Abrhám (†82) jako svatý Josef, svatý Petr Čtvrtníček nebo Michal Horáček jako archanděl Michael. A Jiřina Bohdalová si zahrála roli duše, která přichází do nebe.

V hlavních rolích příběhu, který se odehrává v adventním čase, se opět setkáme s oblíbenou dvojicí – andělem Petronelem a čertem Uriášem v podání Ivana Trojana a Jiřího Dvořáka. Jejich věčné tahanice způsobí, že se vzácné jablko ze stromu Poznání zakutálí z nebe na Zemi. Petronel s Uriášem se ocitnou v malém českém městě v předvečer svátku svatého Mikuláše, kdy jsou ulice plné čertovsko-andělského reje a mikulášského koledování. Potkávají holčičku Anežku a její maminku, které nemají právě šťastné období. Když jim ale naše dvojice pomůže se světskými starostmi, cesta k získání kouzelného jablka Poznání je otevřená.

„Natáčením dvojky jsme se tak trochu postavili na start závodu sami se sebou, takže k příběhu jsme od počátku přistupovali bez nějaké pýchy, ale naopak s velkým respektem,“ říká režisér Jiří Strach. Už během natáčení cítil, že by dvojka mohla být důstojným pokračováním. „Důležité bylo i to, jak budou fungovat kluci - Ivan Trojan a Jirka Dvořák. Jejich chemie tam stále je, a je dokonce zralejší než před jedenácti lety. Kluci zkrátka hrajou nebeskou exhibici,“ míní.

„Jsem moc rád a těší mě, že nejen Anděl Páně 2, ale vůbec moje práce přitahuje ty nejlepší české herce. Že se na ně můžu spolehnout, opřít se o ně, že si vzájemně důvěřujeme. Při natáčení Anděla Páně 2, které bylo hodně náročné – točilo se v zimě, často v noci, střídaly se lokace –, se dala dohromady skvělá parta a nejen herecká, ale v celém štábu,“ dodal Strach.

Do kin by měl Anděl Páně 2 vstoupit v adventním čase, 1. prosince 2016.

Reklama

Další články

Načítám