Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V obřadní síni strašnického krematoria v Praze se dnes stovky lidí rozloučily s hercem Radoslavem Brzobohatým (†79), který náhle zemřel den před svými osmdesátými narozeninami.

Mezi smutečními hosty nechyběla řada známých tváří. S Brzobohatým se kromě nejbližší rodiny přišli rozloučit Jana Štěpánková, Eliška Balzerová, Jan Kačer, Eva Pilarová, Jan Antonín Duchoslav, Pavel Zedníček, Petr Kostka, Jiří Bartoška, Hana Maciuchová a mnoho dalších.

K nejsledovanějším hostům smutečního obřadu patřily osudové ženy Radka Brzobohatého. Hercova manželka Hana Gregorová (71) a jeho tehdejší žena Jiřina Bohdalová (92), která po rozvodu s Brzobohatým třicet let nemluvila a na pohřbu samozřejmě nesměla chybět. Jiřina Bohdalová svůj velký žal na rozdíl od ostatních hostů po většinu obřadu skrývala za velkými černými brýlemi.

Gregorová uvítala na obřadu všechny Radkovy ženy: "Legální i nelegální", prohlásila nečekaně vdova ke smutečním hostům. Další smuteční projevy se během obřadu nekonaly.

K setkání "Radkových žen" Gregorové a Bohdalové nakonec v obřadní síni nedošlo. Rodina si na konci pohřbu nepřála osobní kondolence.

Během smutečního obřadu se hostům promítaly nejen oblíbené písničky slavného herce, ale i úryvky z jeho filmů. Překvapivě se promítalo i dojemné domácí video, ve kterém Brzobohatý vyznává lásku Haně Gregorové. Na závěr pohřbu zahrála Brzobohatého oblíbená cimbálovka, která roztleskala celou obřadní síň a vykouzlila úsměvy na tvářích smutečních hostů. A přesně to by si prý Radek Brzobohatý přál.

Reklama

Další články

Načítám