Hlavní obsah
Článek

S producentem a hercem Jiřím Pomejem (†54) se přišla rozloučit i psycholožka a příležitostná herečka Venuše Humheyová. Tu si diváci mohou pamatovat z pohádek režiséra Zdeňka Trošky (70) O princezně Jasněnce a létajícím ševci (Sluneční paní) či Z pekla štěstí (dvorní dáma) nebo z filmu Slunce, seno, erotika (Italka). Paní Venuše je zároveň Troškova sestřenice.

Humheyová si zahrála např. v pohádce O princezně Jasněnce a létajícím ševci

S Jiřím Pomejem se znala hlavně z doby, kdy byl ženatý s herečkou Michaelou Kuklovou (55). Coby psycholožka ho přátelsky i několikrát vyslechla v době, kdy už mu to v manželství skřípalo. Na Jirku vzpomínala v dobrém.

„Povídali jsme si spolu několikrát. Nevím o tom, že by někdy někomu ublížil. Byl plný lásky, že tou láskou zahltil. I ty duše, které okolo něj byly blízko, a které miloval, tak pro ty lidi to bylo nesmírně těžké. Měl velké srdce. Kdyby mělo jeho fanfarónství jiné kontexty, tak možná že by byl úplně někde jinde,“ zavzpomínala Humheyová na zesnulého Jiřího.

S ním se vedle rodiny a vdovy Andrey Pomeje (35) přišli rozloučit také mj. kamarád Pavel Pásek, Vendula Pizingerová (52), Dana Morávková (52), Jakub Smolík a celá řada dalších přátel a kolegů.

Reklama

Další články

Načítám