Hlavní obsah
Článek

Je to překvapivé, ale herec Jiří Pomeje (†54), který bojuje s rakovinou krku, se poměrně krátce po ozařování vrací před dabingový mikrofon. Pro televizi Prima namlouvá třetí řadu seriálu Tyran, v němž má hlavní roli. Jenže může to být naposledy, kdy na diváky takto promluví!

„Natáčíme ve čtvrtek. Ve středu si dávám totální hlasový klid, pak použiju lék a možná půjdu i na obstřiky. Myslím si, že bych to mohl zvládnout. Mluvení mě sice stále bolí, ale lidem připadá, že už je to docela dobré. Uvidíme. Zkusíme to, a kdyby to náhodou nešlo, budou mě muset přeobsadit,“ řekl Super.cz Jirka.

Toho čeká odběr vzorků pro histologii pod celkovou narkózou. A hlasivky mu patrně poškodí i vyšetření krku kamerou. Proto natáčí ještě před tím.

Pokud doktoři zjistí, že rakovinu se vymýtit nepodařilo, bude muset znovu pod kudlu, přijde o značnou část hrtanu, skončí minimálně dočasně se slavíkem a posléze budou následovat chemoterapie.

„Vůbec si nedokážu představit, že bych se už nemohl živit svým hlasem. Mám samozřejmě naděláno v kalhotách. Ale snažím se to nedávat najevo a pokouším se být pozitivní,“ dodal Pomeje, který o boji se zákeřnou nemocí chystá knihu Ta svině se bojí smíchu. Vyjít by měla do Vánoc.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám