Hlavní obsah
Článek

Našeho nejpopulárnějšího zpěváka Karla Gotta (†80) dnes paroduje kdekdo. Někdo lépe, někdo hůře. Vy se s námi teď pojďte podívat na unikátní archivní fotku, na níž se vizuální podobu zpěváka, který začal sbírat první vavříny a ocenění v první polovině šedesátých let, pokusil napodobit jiný známý muž. Ten se ale na obrazovkách začal objevovat až později. Poznáte ho?

Na fotografii není nikdo jiný než mladší bratr Jiřího Suchého Ondřej, kterého si všichni můžou pamatovat například z velmi oblíbeného pořadu Kavárnička dříve narozených, kde před kameru znovu přivedl řadu kdysi velmi populárních herců z pamětnických filmů.

„Na fotografii jsem s prominutím já, v době, kdy jsem dokázal obstojně napodobit kromě Gottovy mluvy alespoň částečně i jeho tvář a pohyby. Na imitování jeho zpěvu jsem už neměl,“ přiznal po letech Ondřej Suchý v knize Miroslava Graclíka o Karlu Gottovi.

„Nevím, zda jsem byl parodistou zdařilým, ale fakt je, že jsem býval tenkrát téměř pokaždé ve společnosti přátel žádán, abych alespoň jednou udělal Gotta. Je mi potěšením zde prohlásit, že jsem jej pokaždé dělal ochotně a rád,“ uvedl po letech s úsměvem Suchý.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám