Hlavní obsah
Článek

Pamatujeme si ho z desítek televizních i filmových rolí, nejvíce asi jako záletného zootechnika, který v Menzelově filmu Vesničko má středisková brousil za vdanou paničkou v podání Libušky Šafránkové a vytrvale zatápěl jejímu hysterickému manželovi v podání Petra Čepka. V posledních letech nám ale dříve hodně obsazovaný herec Jan Hartl (65) tak nějak sešel z očí.

Stále jej sice můžete vidět v Národním divadle, televizní a filmové role jej v posledních letech nějak míjely. Na filmovém plátně se naposledy objevil před pěti lety v nepříliš úspěšných snímcích Něžné vlny a Donšajni. Zatím poslední televizní rolí Jana Hartla byla postava otce, který zemře hned v prvním díle seriálu Clona. A to už jsou také čtyři roky.

Rozhovory Jan Hartl nedává. O jeho soukromí se neví vůbec nic. Aktuální podobu kdysi velmi oblíbeného a obsazovaného herce nám tak připomene alespoň paparazzi fotografie pořízená na konci loňského roku. Těm, kteří mají Jana Hartla rádi a nechodí pravidelně do Národního či Stavovského divadla, nezbývá než doufat, že si na něj brzy zase nějaký režisér vzpomene a potěší ho nabídkou filmové či televizní role.

Reklama

Další články

Načítám