Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Jsou slavné, obdivované, mají za sebou nespočet úspěchů v hudební branži, jejich soukromý život ale vždy nebyl procházkou růžovou zahradou. Čtyři z našich velmi populárních zpěvaček nepoznaly, jaké je být mámou. Stálo za tím nešťastné dětství, řízení osudu v podobě vážné nemoci nebo také absence vhodného partnera.

Hana Zagorová

Naše nejpopulárnější předrevoluční zpěvačka a držitelka devíti Zlatých slavíků by určitě byla mámou, kdyby nepřišlo vážné onemocnění krve, s nímž se statečně pere už desítky let. Teprve nedávno otevřeně přiznala, že v očekávání dokonce jednou byla. „Je pravda, že jsem byla těhotná. To bylo v době, kdy jsem kvůli nemoci podstupovala léčebnou kúru a mé tělo bylo plné kortikoidů. To by s mateřstvím vůbec nešlo dohromady. Narodilo by se postižené dítě,“ vysvětlila Hana Zagorová (†75) v rozhovoru pro týdeník Téma. Později v osmdesátých letech, když se Hanka provdala za Vlastimila Harapese, se společně pokoušeli o adopci holčičky, která bohužel nakonec nedopadla. Hanka si ale i bez dětí užívá života, přízně fanoušků a manžela Štefana Margity, s nímž je už pětadvacet let.

Petra Janů

Majitelka hlasu jako břitva o rozsahu třech oktáv se matkou nestala ze své vlastní vůle. Mohlo za to nepříliš harmonické dětství a brzký rozvod rodičů, s nimiž měla dlouhá léta poněkud komplikovanější vztahy. „Protože jsem nikdy nezažila celistvou rodinu, tak jsem nikdy nepocítila touhu mít dítě. Myslím si, že i bez dětí se dá prožít plnohodnotný život,“ říká Petra, která žila léta letoucí po boku jednoho manžela, producenta Michala Zelenky. Ten před šesti lety podlehl rakovině. Petra Janů (71) dodnes udržuje velmi přátelské vztahy s Michalovou dcerou z prvního manželství Markétou, která žije v zahraničí.

Jitka Zelenková

Vlastní dítko osud nedopřál ani interpretce zamilovaných balad, která má v naší pop music nezastupitelné místo a léta jsme ji mohli vídat po boku Karla Gotta. Právě v Gottově kapele ji osud svedl dohromady s Ladislavem Štaidlem. Osudová a trochu jednostranná láska trvala jedenáct let. „Nebyl volný a já měla velké výčitky vůči jeho rodině,“ přiznala Jitka nedávno v rozhovoru pro Český rozhlas. Toho, že neměla děti třeba jako svobodná máma, už dnes nelituje. „Tenkrát byla jiná doba i systém. Na všechno se nahlíželo jinak. Nejenže jsem neměla odvahu, ale měla jsem v sobě přesvědčení, že to nemůžu udělat. Třeba bych dneska doma měla nějakou malou kudrnatou zpěvačku,“ uvedla také otevřeně Jitka Zelenková (73).

Heidi Janků

Pohnuté dětství, předčasná smrt mámy i komplikované vztahy s tátou. Ani Heidi Janků to před svými profesionálními začátky neměla dvakrát jednoduché. Rozhodnutí nebýt mámou do jisté míry ovlivnila sama. Dítě Heidi čekala na vzestupu kariéry s Ivošem Pavlíkem a podstoupila interrupci. „Bylo to v roce 1986. Měla jsem čtyřiadvacet a velmi slibně rozjetou kariéru zpěvačky, a fakt jsem si nedovedla představit, že bych měla dítě. Dnes je úplně jiná doba a dítě ženu v kariéře neomezuje, protože tu máme chůvy,“ přiznala Heidi Janků (61) v knize Hvězdy popu, které jsme milovali. Později už se mámou nestala, nelituje toho a pravidelně vystupuje pro děti.

Reklama

Další články

Načítám