Hlavní obsah
Článek

Blondýnka, kterou vidíte na fotografii, snila od mládí o filmové slávě. Populární a obletovanou hvězdou se však stala až mnohem později. Před kamerami se objevila na konci padesátých let jako mladinká. Masově se proslavila až po čtyřicítce v jednom z nejslavnějších amerických seriálů. Už víte?

Linda Evans (70) svou kariéru začala v seriálu Big Valley (1965). Ještě mnohem dříve se začala objevovat v nejrůznějších menších rolích. Životní role Krystle v americkém seriálu Dynastie přišla až v devětatřiceti letech a přinesla jí do té doby netušenou popularitu.

Shovívavou manželku ropného magnáta hrála Linda celkem sedm let. Už v roce 1982 za ni získala Zlatý glóbus. V následujících letech byla na tutéž cenu nominována ještě čtyřikrát. Později se herecké práci přestala věnovat. Objevila se pouze v hrstce bezvýznamných televizních filmů. V době své největší popularity byla majitelkou sítě fitness center a vydávala knihy o cvičení a zdravé výživě.

Dnes žije Linda, kterou na rozdíl od její seriálové sokyně Joan Collins poznamenal zub času i nepovedené plastiky, ve městě Lakewood ve státě Washington. Nevydařila se jí dvě manželství a nikdy neměla děti.

Reklama

Další články

Načítám