Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Loni Olga Menzelová (46) pro rodinu pořídila nové bydlení, dům v pražských Stodůlkách. Aby měli dostatek prostoru i venku, začala letos v březnu na úřadě městské části Praha 13 vyřizovat povolení na pronájem pozemku o výměře 120 m², který přímo sousedí s jejím domem. Část osázela stromky, což se bohužel nesetkalo s pochopením sousedů, řekla Super.cz.

Pozemek měl sloužit hlavně pro jejího nedávno zesnulého manžela, oscarového režiséra Jiřího Menzela (†82). Dům je totiž situován na sever a na malý pruh trávy, který je součástí domu, dopadá slunce až k večeru. Jiří tam měl mít místo na sluníčku k odpočinku. Osud vše bohužel zařídil jinak a Menzel na začátku září podlehl covidu.

„Veškeré vyřizování stálo mnoho času a dalších formalit, tak jsem se rozhodla, že celou věc dotáhnu do konce. Navíc jsem pozemek platila už od června,“ řekla Super.cz Olga, která místo plotu, pro který má řádné povolení, nechala po vyčištění pozemku od venčení domácích mazlíčků vysadit habry. „Přišlo mi, že tady alespoň bude více zeleně, a navíc to bude vypadat mnohem lépe než plot,“ vysvětlila.

Místo toho se ale setkala s velmi ostrou reakcí sousedů. Lidé vyhrožovali zahradníkům policií či pokácením stromů, ti ale měli všechna potřebná povolení. „Nic nebylo prováděno nelegálně,“ ubezpečuje Menzelová s tím, že jí osobně do očí nikdo nic neřekl. „Lidé pouze ‚vyřizovali‘ různé vzkazy přes média a anonymně. Zřejmě je to jejich styl,“ říká Olga.

Sousedy ale nechce házet do jednoho pytle. „S těmi sousedy, se kterými se známe, vycházíme velmi dobře. Anička tady má řadu kamarádek z bývalé školy. Nedávno nám dokonce moc milí sousedé zachránili a vrátili štěně, které se zaběhlo,“ uvedla.

Všechno zlé je ale pro něco dobré, jak se říká. „Díky medializaci domu se mi nedávno ozvali kupci z místní zahraniční komunity s nečekaně velkorysou nabídkou, kterou zvažuji. Dům jsem pořídila hlavně kvůli Jiřímu, ale situace se bohužel změnila. Tak věřím, že někteří místní starousedlíci, kteří nás nemají v lásce, budou s novými sousedy třeba spokojenější,“ dodala Menzelová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám