Hlavní obsah
Článek

Režisér Jiří Menzel (†82) si nepřál veřejný pohřeb. Jeho manželka Olga Menzelová (46) mu poslední přání splnila. Pohřeb režiséra tak již proběhl.

„Pohřeb proběhl velmi rychle,“ řekla Expresu Menzelová s tím, že se ohrazuje proti některým tvrzením, že neplní manželovo přání. Pro režiséra totiž na pátek plánuje pietní akt, a někteří lidé si mysleli, že se jedná o klasický pohřeb.

Vzpomínka Olgy Menzelové na Jiřího Menzela

„Jasně píšu, že si Jirka nepřál pohřeb. Tohle je rozloučení, aby lidé měli možnost si to v sobě ukončit. Není to proti jeho vůli. Nebudou tam ostatky ani rakev. To, co jsem slíbila, splním,“ dodala Menzelová.

Pietní akt se v pátek koná v pražském Rudolfinu. Lidé se budou moci zapsat do kondolenčních knih, poslouchat hudbu z Menzelových filmů a na režiséra tak hezky zavzpomínat. Podle Menzelové lidé nemají nosit smuteční věnce a na režiséra vzpomínat s úsměvem, tak jak by si to nejvíc přál.

Jiří Menzel zemřel minulou sobotu. Na podzim roku 2017 byl hospitalizován kvůli infekci mozku, prodělal operaci a byl v umělém spánku. Po několikaměsíční léčbě, kdy se jeho zdravotní stav zlepšil, se následně vrátil domů ke své ženě a dcerám Aničce a Evičce, se kterými byl do posledních chvil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám