Hlavní obsah
Článek

Jiří Menzel (†82) si poslední rozloučení nepřál a vypadalo to, že rodina splní jeho přání. Po apelu kamarádů a fanoušků jejího muže se ale Olga Menzelová (46) přeci jenom rozhodla ho uspořádat.

„V pátek 18.9. od 10:00 do 18:00 se pro vás všechny otevřou prostory foyer Rudolfina, kde se budete moci s Jirkou rozloučit osobně,“ řekla nedělnímu Blesku.

„Uslyšíte hudbu z jeho filmů, budete se moci zapsat do kondolenčních knih a před Rudolfinem si budete moci oživit vzpomínky na Jirku i jeho filmy zhlédnutím malé výstavy Rozmarná léta Jiřího Menzela,“ doplnila k programu.

Vdova se také vyjádřila k nespočtu krásných vzkazů a kondolencí, které od smrti manžela obdržela. Ať už od jeho známých nebo od fanoušků. Právě kvůli nim chtěla uspořádat veřejné rozloučení.

„Moc mě těší, že máte Jirku stále rádi, ať už jste ho poznali osobně, nebo prostřednictvím jeho filmů a divadelních her, které režíroval.“

Vzpomínka Olgy Menzelové na Jiřího Menzela

Jiří Menzel zemřel minulou sobotu ve svém domě, kde byl obklopen rodinou. Na podzim roku 2017 byl hospitalizován kvůli infekci mozku, prodělal operaci a byl v umělém spánku. Po několikaměsíční léčbě, kdy se jeho zdravotní stav zlepšil, se následně vrátil domů ke své ženě a dcerám Aničce a Evičce, se kterými byl do posledních chvil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám