Hlavní obsah
Článek

V neděli večer se filmový svět dozvěděl smutnou zprávu. Ve věku 82 let zemřel oscarový režisér Jiří Menzel (†82). Do filmového nebe odešel tvůrce snímků Ostře sledované vlaky, Postřižiny nebo Na samotě u lesa již v sobotu 5. září. O jeho odchodu informovala manželka Olga Menzelová (46), která byla se svým mužem do posledních chvil.

„Jiřinko náš milovaný, nejstatečnější ze všech statečných. Včera večer doma v našich náručích tvoje tělo opustilo náš pozemský svět. Bylo nám velkou ctí, že jsme tě mohly doprovodit na tvojí poslední cestě. Tvoje láska ke mně a našim holkám byla láskou, která si neklade podmínek,“ napsala ve smutném prohlášení Olga Menzelová na sociální síti a přidala video se společnými vzpomínkami.

Na záběrech z rodinného života Jiřího Menzela zaznamenala, jak se svými dcerami sleduje v objetí svůj snímek Rozmarné léto, nebo jak jim čte před spaním pohádky. Nechybí ani dojemné snímky z prvních chvil s dětmi, záběry z nemocnice, kam se v roce 2017 po infekci mozku dostal, ale i to, jak si poslední roky života s rodinou užíval.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám