Hlavní obsah
Článek

Oscarový režisér Jiří Menzel (†82) získal na filmovém festivalu v Izraeli cenu za celoživotní přínos filmu. Jelikož mu jeho zdravotní stav nedovolil si pro ocenění dojet osobně, sošku za něj převzala jeho manželka Olga (46).

„S velkou hrdostí jsem včera večer (v úterý - pozn.) na mezinárodním filmovém festivalu v Haife po boku režiséra Martina Šulíka a ředitele Českého centra v Tel Avivu Roberta Mikoláše převzala cenu za celoživotní přínos filmu pro mého manžela Jiřího Menzela. Brzy mu ji s Aničkou a Evičkou předáme osobně,“ napsala Olga na sociální síť. „Velmi se těší a ocenění mu udělalo velkou radost,“ vzkázala.

V únoru Menzel obdržel cenu za mimořádný přínos světovému filmu také na Berlinale. Tu za něj převzal jeho herecký kolega z filmu Tlumočník Peter Simonischek. „Věřím, že se za kamarády na Berlinale ještě někdy podívám,“ vzkázal tehdy mimo jiné Menzel.

Jiří Menzel od loňského listopadu bojuje s vážnými zdravotními potížemi, mělo jít o pneumokokovou meningitidu. Po náročné operaci hlavy byl tehdy uveden do umělého spánku a jeho zdravotní stav byl nejistý. Později se naštěstí začal zlepšovat.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám