Hlavní obsah
Článek

Oscarový režisér Jiří Menzel (†82)se hrdě chlubí tím, že se nikdy nebudí nevyspaný. Na jeho kvalitní spánkový režim má jistě vliv skutečnost, že s manželkou Olgou Menzelovou (46) vychovávají děti ve dvou oddělených domácnostech. Jiří pobývá ve svém bytě sám a Olga žije se svými dvěma dcerami Annou Karolínou a Evou Marií.

„Evička začala spát od deváté hodiny večerní do desáté hodiny ranní. A to se často stane, že spí ještě dvě hodiny odpoledne. Možná to vypadá tak, že dostává odvar z makovic, ale pravda je taková, že je dcera nejspíš po mně,” uvedla se smíchem v hlase Menzelová a jedním dechem dodala: „To mám za odměnu. Poslední dobou jsem byla hodně nevyspalá, ale tomu je teď konec. Často si domlouvám schůzky až od jedenácté hodiny dopolední a lenoším s dcerou, je to krásné.”

„Pro mě je důležité se kvalitně vypsat. Ráda spím doma, a proto se vždycky moc ráda vracím z cest, protože málokde mají tak dobrou matraci, jakou máme doma,” míní Olga. Uznávaný filmař by si na cestách nejraději vybíral hotel podle kvality postele, ale bohužel se musí spolehnout na předem vybrané místo. „Podle toho, jaký mi vyberou hotel, tak už vím, co je to za podnik,” uvádí s úsměvem.

Menzelová zatím sdílí postel se svou nejmladší dcerou, byť má Evička v pokojíčku vlastní, a doufá, že to tak co nejdéle zůstane. „Ten čas, kdy bude chtít spát sama, se tak přibližuje, že si to užívám a jsem za to ráda. Ono to tak strašně rychle utíká. Když bychom se mohli podívat na Indiány, tak ti taky mají své děti stále při sobě.”

Na téma spánku a rodinného uspořádání jsme se nedostali náhodou, s manželi jsme se potkali na otevření prodejny s postelemi.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám