Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec a režisér Jiří Mádl (37) byl jednou ze známých osobností, které se zapojily do kampaně Centra LOCIKA proti násilí na dětech.

Kdo sleduje jeho tvorbu, ví, že toto téma Mádla zajímá, částečně je zpracoval i ve své režijní prvotině Pojedeme k moři, za niž získal uznání fanoušků i odborné veřejnosti. „A zapojil jsem se taky z toho důvodu, že spot režíroval Jakub Vansa, kterej se mnou moje dva režijní kousky (druhým Mádlovým filmem je Na střeše - pozn.) stříhal,“ řekl Super.cz.

Sám na své dětství vzpomíná v dobrém, i když, jak přiznal, byly chvíle, které by raději vynechal. „Zažil jsem věci, bez kterých bych se radši obešel, ale nemůžu říct, že bych měl celkově špatný dětství. Spíš naopak, měl jsem ho skvělý, užitečný a rád z něj dodneška čerpám,“ řekl.

Kampaně s názvem Buď rodičem hrdinou se režijně ujal, jak už bylo řečeno, Jakub Vansa a kromě Mádla se do ní zapojilo dalších sedm lidí, jmenovitě moderátor Jaromír Bosák, herečka Bára Mudrová, herec Karel Zima, zpěvačka Annamária d´Almeida, herec Marek Němec, herečka Dana Marková a herec Vladimír Škultéty.

Cílem spotu je šířit poselství, že násilí v rodině není v pořádku a že je možné ho zastavit.

„Snažíme se sdělit lidem, že násilí, které děti vidí nebo na vlastní kůži zažívají v rodině, není v pořádku a že je potřeba s tím něco dělat. A kdo se rozhodne s tou situací něco dělat, je pro nás hrdina,“ uvedla zakladatelka a ředitelka centra Petra Wünschová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám