Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Režiséra Karla Janáka známe díky jeho filmům, nezapomenutelní jsou jeho Snowboarďáci s Vojtou Kotkem (36) a Jiřím Mádlem (37). "Ale kromě filmů točím i reklamy, to je vždycky výzva a snažím se to natočit tak, aby to bylo co nejlepší," svěřil, když připravoval spoty, které se budu v televizi uvádět před vyhlášením cen Český lev.

"V pauzách mezi filmy je to výborná praxe a upoutávky na České lvy jsou svým způsobem také krátké komerční útvary. Loni jsme je vymýšleli se scenáristou Petrem Kolečkem, kdy to byly jednotlivé scénky. Tentokrát jsou to otázky a odpovědi, a to zase děláme s Jiřím Havelkou," vysvětlil své pracovní postupy.

Nezahálí ale, ani pokud jde o filmy. "Pořád něco připravuju. Mám v plánu komedii o třicátnících, kteří si zkouší plnit svoje sny. Ještě nemáme název, ale možná se to bude točit už letos na konci léta. A pak jeden thriller, ale tam se pořád shání peníze. A možná ještě vánoční pohádku," prozradil své plány.

Zastavili jsme se i u tématu Vojty Kotka a Jirky Mádla, kteří šli v jeho režisérských stopách a během uplynulých dvou let představili své režijní debuty. "Baví mě, jak viděli, jaká je to super práce, tak se na to vrhli taky. Viděl jsem oba dva filmy. Pojedeme k moři od Jirky Mádla se mi moc líbilo, je to moc hezky napsané a pobavilo mě to. A ta Padesátka vlastně taky, i když jsem čekal, že to bude víc akční a hory se víc využijí. Ale Vojtův humor je kouzelný. Jsem rád, že mám takové následovníky a uvidíme, jak se to bude vyvíjet," uzavřel své hodnocení.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám