Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nedávno si Jiří Mádl (37) z předávání Cen české filmové kritiky odnesl za snímek Pojedeme k moři cenu pro nejlepší filmový debut. Režii se hodlá věnovat i dál, ale ani herectví se nevzdal. Diváci jej tak zanedlouho uvidí v další sérii cyklu České televize Škoda lásky. S Veronikou Kubařovou a dalšími se v něm představí v povídce Idyla na konci léta, kde ztvární malíře.

Děj povídek je začleněn do současnosti, stejně jako do dob minulých (Idyla je zasazena do léta roku 1948) a jejich tvůrci se inspirovali autory od Bohumila Hrabala přes Eduarda Petišku až po Irenu Obermannovou.

„Při výběru autorů předloh pro druhou sérii cyklu Škoda lásky jsme opětovně usilovali o velkou rozmanitost. Od světoznámého literáta Bohumila Hrabala přes českého esejistu Jana Zábranu, současníka a tvůrce bestsellerů Miloše Urbana, spisovatelku Irenu Obermannovou až po – čítankovou – Boženu Němcovou. Ta provokovala už ve své době a její Divá Bára zvládá dodnes totéž,“ uvedl kreativní producent České televize Josef Viewegh (jedna z povídek se mimochodem bude jmenovat Divná Bára).

Reklama

Další články

Načítám