Hlavní obsah
Článek

O filmovém debutu Jiřího Mádla (37) coby režiséra jsme neslyšeli jediné křivé slovo. A snímek Pojedeme k moři byl také oceněn jako nejlepší debut na Cenách české filmové kritiky. "Mám radost, protože je to většinou špatná známka, když se něco zalíbí všem, asi tam má být nějaká vyhraněnost, ale rozhodně nenadávám, když slyším chválu," byl nadšený Jirka.

"Když jsem začínal točit, tak jsem jenom chtěl, aby to nebyl průšvih. Chtěl jsem, abychom si všichni natáčení užili, dělali jsme to poctivě a nečekal jsem vůbec nic," připustil Mádl, jenž si kolem sebe vybral tým složený z téměř samých žen. Od architektky až po kameramanku. "Ani nevím proč, prostě to nějak vyšlo. Původně jsem chtěl zkušené tvůrce a zajímavé je, že mne všichni postupně odmítali, až jsme se na filmu sešli skoro samí debutanti," krčil rameny novopečený režisér.

Když už jsme mluvili o ženách, nemohli jsme nepostřehnout, že se předávání cen neúčastnila Mádlova přítelkyně Eva Josefíková (34). "Když jsem měl premiéru, tak měla Evička speciální představení, kdy hrají venku až do čtyř do rána. A teď, když jsem dostával cenu, měla další představení. Ale v pražském Divadle v Celetné, tak slíbila, že hned po něm dorazí," vysvětloval Mádl.

Nominován za mužský herecký výkon byl překvapivě i třináctiletý Petr Šimčák, který hrál v Mádlově filmu hlavní roli. "S Péťou, ale i s Honzíkem Maršálem, který tam hrál, budu kdykoli zase hrozně rád točit. Ale záleží na látce, která mne zajímá nejvíc. Připravuji další film, ale tam pro kluky není místo, protože je to spíš o starých lidech. Ale uvidíme, jak dlouho budu čekat na realizaci. Třeba si v tom nakonec zahrají," žertoval.

Zajímavostí je, že Jirkův kolega z filmu Snowboarďáci, který oba proslavil, Vojta Kotek (36) začíná také točit svůj první film jako režisér. "Když jsme oba někde prohlásili, že chceme být filmaři, tak ne že by se nám vyloženě smáli, ale usmívali se, tak nějak shovívavě. Tak bych mu přál, aby příští cenu za debut dostal právě on," přeje Vojtovi úspěch Jirka.

Reklama

Další články

Načítám