Hlavní obsah
Článek

Režisér Rudolf Havlík se pracovně opět sešel s Jiřím Langmajerem (57). Po Minutě věčnosti, kterou loni natáčeli na Islandu, se tentokrát filmový štáb přesouvá k rovníku. Celý listopad bude již sehraný tým natáčet v Thajsku film Ostrov.

Snímek popisuje příběh manželů Alice a Richarda, kteří se na exotické dovolené pohádají a dohodnou se na rozvodu. Rozhodnou se, že odletí pryč, ale při zpáteční cestě jejich letoun ztroskotá na opuštěném ostrově. Role Langmajerovy partnerky se zhostí Jana Plodková.

„Celý film je o tom, že se dva lidé objeví v nevhodnou chvíli na nevhodném místě. Musí si poradit s divokou přírodou, a zároveň i s komplikovaným vztahem, který se jim podařilo vytvořit před odjezdem na dovolenou,“ prozradil nám režisér.

Scénář vznikl na základě špičkování mezi Jiřím Langmajerem a jeho manželkou Adélou Gondíkovou (50). „Za tento film může tak trošku Jirka. Když jsme spolu byli na dovolené, tak jsem viděl, jak se s Adélou dohadují na pláži. Přišlo mi to hrozně vtipné a vznikl nápad napsat scénář.“

Rudolf Havlík má za sebou natáčení několika cestovatelských dokumentů pro Českou televizi, a tak pro něj natáčení v exotice nebude novinkou. V Thajsku mimo jiné natáčel i část filmu Bábovky.

„Vždycky jsem chtěl točit dobrodružné filmy a zábavnou věc, tak se to spojilo. Myslím, že tyhle věci umíme dělat hezky. Měli jsme dobrou zkušenost z natáčení Bábovek. S Jirkou máme Thajsko rádi, a tak jsme se tam rozhodli vyrazit i za prací,“ říká autor scénáře a režisér v jedné osobě.

Základní filmové profese budou z Česka, tým bude ale využívat i místní filmaře. „Polovina štábu bude thajská. Bude zajímavé pracovat v mezinárodní sestavě. Vezeme si z Čech například mrtvolu. Z praktických důvodů jsme ji museli nechat rozložit na několik částí, aby vůbec prošla celnicí,“ uvedl producent Petr Erben a režisér Rudolf Havlík ho doplnil, že v Thajsku do filmu obsadí i místní divoká i domestikovaná zvířata.

„Ve filmu budeme využívat pijavice. Budeme tam mít i slepici, která přežije s hlavními hrdiny pád letadla. V některých scénách bude had. Ten na tento ostrov patří,“ popsal režisér a Jiří Langmajer dodal: „Dá se očekávat, že na tomto místě se objeví i písečné blechy.“

Reklama

Další články

Načítám