Hlavní obsah
Článek

Jiří Langmajer (57) se ocitl uprostřed partičky otců, která na pánskou jízdu musí vzít i své děti. Aspoň tak na ně vyzrály vychytralé manželky v nové komedii Jiřího Chlumského Špunti na vodě, která tematicky tak trochu připomíná komedii století S tebou mě baví svět.

Populární „Langoš“ nepatří zrovna k šikovným tatínkům a jeho filmová manželka v podání Tatiany Vilhelmové se mu bojí svěřit jejich dvě dcery (Nelly Řehořová a Karolína Kočí). Hraje totiž nepraktického právníka, jenž neumí řídit auto a sportování mu není vůbec blízké. Přesto se s dalšími tatínky (Hynek Čermák, Pavel Liška) ocitne na kánoi a sjíždí s dětmi řeku.

Ve skutečnosti má Jiří Langmajer ke sportu (a zvlášť k vodnímu) vztah velmi pozitivní. O vánočních svátcích jsme ho mohli vidět již poněkolikáté plavat ve Vltavě s otužilci, sprchuje se pouze studenou vodou a ve volném čase se jezdí potápět. Natáčení tak pro něj bylo hračkou.

„Na kánoi musíte umět zabrat pádlem, ale když je někde velký proud, nedá moc práce zahrát i dramatické situace,“ popisuje své zkušenosti s vodáctvím Jiří Langmajer.

„Při natáčení byla velmi uvolněná atmosféra, a to hlavně díky panu režisérovi. Ale vzhledem k tomu, že moje vlastní děti už jsou dospělé, někdy mě celá ta dětská pískající, kvičící a křičící parta trochu zmáhala,“ prozradil herec, jak probíhalo natáčení loni v létě. V příběhu totiž vystupuje celkem sedm různě starých ratolestí.

Jaké nástrahy na neohrabaného otce na letní výpravě čekají a zda se mu podaří dcery ve zdraví dopravit na zlatou svatbu svých rodičů, se diváci dozví od 13. dubna v kině.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám