Hlavní obsah
Článek

Adélu Gondíkovou (50) a Jiřího Langmajera (57) pojí nejen milostný vztah, ale i společná práce. Oba se bok po boku objevují v několika divadelních hrách. V sobotu večer je navíc čeká premiéra jejich dalšího divadelního počinu.

Na prknech Divadla v Rytířské si v režii Petra Hrušky zahrají v detektivní komedii z netradičního prostředí přímořského majáku Ani za milion!.

"Hru jen pro nás dva jsem si vlastně vysnil. Proč vlastně nevyužít toho, že jsme s Adélou herci a zároveň partneři!? Ve hře Ani za milion! je zajímavé rozložení sil a hlavně máme velkou příležitost prezentovat se trochu jinak než v rolích, v nichž nás diváci běžně znají," řekl Langmajer.

Tentokrát se tak zápletka hry nebude točit jenom kolem milostných vztahů. Postavy, které Gondíková a Langmajer ztvárňují, Jacqueline a Lambert, jsou oba naprosté protiklady.

Jacqueline, byť provdaná za anglického velvyslance, je Francouzka tělem, duší i původem. Má dvě děti a kufřík s milionem eur, který je ochotná darovat každému, kdo si jej zaslouží. Nenávidí venkov, samotu a obyčejnost. Lambert ženatý není, manželka od něj utekla. Má duši námořníka a žije jen pro svůj maják, o který se stará čtyřiadvacet hodin denně sedm dní v týdnu. Miluje venkov, samotu a obyčejnost.

Tento neotřelý pár však dohromady spojí jedno velké tajemství a nakonec je mezi nimi všechno jinak, než se zdá.  Na premiéru se těší i Adéla Gondíková. "Komedie mám ráda ale tahle se mi líbí v tom, že má v sobě ještě něco navíc – vedle detektivní zápletky i skutečnost, že divák ví trochu víc než postavy. Ale úplně nová je pro mě situace, že tentokrát jsme na jevišti jen my dva. Skoro dvě hodiny! To je fakt těžké. A nikdo nás nezachrání," uzavřela s úsměvem Gondíková.

Reklama

Další články

Načítám