Hlavní obsah
Článek

Oblíbený herec Jiří Langmajer (57) i charizmatický modrooký fešák Stanislav Majer (45) (Případy 1. oddělení, Případ pro exorcistu) si zahrají v novém sedmidílném kriminálním seriálu Labyrint, který v Brně pro Českou televizi momentálně natáčí režisér Jiří Strach.

Hned první vražda, kterou Jiří Langmajer v podání majora Remeše vyšetřuje, patří do kategorie brutálních mordů. A jak napovídá děj seriálu, diváci se u televizních obrazovek nudit rozhodně nebudou...

Nález těla muže, kterého kdosi zabil v duchu středověkých mučících praktik, je jen začátkem série děsivých událostí. Pátrání po pachateli postupně rozkrývá tajemství, které vraha motivuje k dalším činům. Policisté si záhy uvědomují, že se stávají součástí příběhu, který má hodně společného s Posledním soudem, a který snad ze záhrobí režíruje samotný Hieronymus Bosch…

„Síla scénáře u mysteriózního žánru leží vždycky v jeho napínavosti. V případě Labyrintu, kdy propojujeme současnost s tajemnou historií, jsem si téměř jistý, že když někdo uvidí jeden díl, nebude se moci dočkat dalšího,“ zamýšlí se režisér Jiří Strach.

Seriál se natáčí především v Brně a na Blanensku, ale i na dalších místech včetně slovenských lokalit. Štáb bude až do června k vidění v několika ulicích jihomoravské metropole, ale například také v Rudici v Moravském krasu nebo v Jevíčku. „Bude to náročné natáčení, to bezesporu,“ říká režisér Jiří Strach a jedním dechem diváka ujišťuje, že nemá rád kompromisy, a proto půjde při natáčení do maxima.

„Uvidíme, jestli se to v takovém objemu dá vydržet, zejména fyzicky,“ doplňuje. Zda a jak se mu kriminálka Labyrint povedla, uvidí diváci ve vysílání České televize zřejmě letos na podzim. Kromě Jiřího Langmajera a Stanislava Majera se diváci mohou těšit na Zuzanu Kajnarovou, Annu Linhartovou, Miroslava Donutila či Lenku Vlasákovou.

Reklama

Další články

Načítám