Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jedním z pozvaných hostů na sobotní mši za Karla Gotta (†80) byl i Jiří Krampol (85). Herec se rozloučení nezúčastnil, nedovolil mu to zdravotní stav.

„Postihl mě zánět průdušek. Šel jsem na kontrolu k doktorovi a už si mě v Nemocnici na Františku nechali,” řekl herec, který se se zmíněnými zdravotními komplikacemi potýká řadu let. „Mám to od dětství. Průdušky mě zlobily, už když jsem se hlásil na divadelní fakultu. Právě díky tomu mám ten svůj nakřáplý hlas,” uvedl Krampol, který tak i díky tomuto hendikepu nadaboval francouzské hvězdy Louise de Funèse či Jeana-Paula Belmonda.

„Rozhodli se mi dát antibiotika rovnou do žíly. To je mnohem rychlejší varianta, než polykat prášky,” kvitoval Krampol, kterého z nemocnice propustili v pondělí odpoledne. Už v úterý ho přitom čeká představení v Ústí nad Labem, kde odehraje hru divadla Semafor Návštěvní odpoledne u Miloslava Šimka, ve které účinkuje s Luďkem Sobotou, Viktorem Sodomou, či Petrem Jablonským.

Krampol se i v jednaosmdesáti letech snaží být stále aktivní. „Podívejte se na Karla Gotta. Díky tomu, že doktorům neustále utíkal, tak tady byl tak dlouho. Nebo taková Jiřina Bohdalová. Ta konkuruje podstatně mladším herečkám, protože se stále udržuje aktivní a nepolevuje,” míní Krampol a jedním dechem dodává: „Já vždycky říkám: Pokud je člověk schopný ještě najít správnou cestu domů, tak by měl pracovat.”

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám