Hlavní obsah
Článek

Taneční soutěž pro ně nebyla jedinou příležitostí, kdy spolu stáli před kamerou. Jiřího Dvořáka (57) a Veroniku Arichtevu (37) svedl dohromady také film Narušitel.

StarDance je u konce a z vítězství se raduje Jiří Dvořák, který ještě před tanečními lekcemi ztvárnil pilota, jehož cílem je prchnout ze socialistického Československa. Diváci se budou moci v lednu přesvědčit o tom, zda se mu to podaří.

Příběh o odvaze a lásce k létání je inspirován armádním letcem Vladislavem Baldou. V Narušiteli mu vzdal hold jeho teprve osmnáctiletý vnuk David Balda, který se ujal scénáře, kamery i režie. Film zaujal i zpěváka Michala Hrůzu, který k němu napsal píseň Nad světem (Nezapomínej). Ve videoklipu můžete zahlédnout scény z filmu zachycující Dvořáka i Arichtevu, která ve StarDance skončila čtvrtá.

„V klipu se snažím ztvárnit postavu pilota RAF, kterého ve filmu hraje Stanislav Zindulka. Ohromující je skutečnost, že i piloti v normalizačním Československu vnímali svobodu nad světem, proto jsem píseň právě tak pojmenoval,“ řekl o své písni Michal Hrůza, který pro Narušitele společně s Jiřím Janouchem vytvořil kompletní hudební doprovod.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám