Hlavní obsah
Článek

Splnil si svůj velký sen. Herec, textař a hudebník Petr Batěk vydává debutové album, které nese název V mapách. „Baví mě dělat písně, a to hlavně z textové stránky. Rád si hraju s českým jazykem. Kamarádi mě nabádali, abych vytvořil cédéčko a oni si mohli poslechnout moje písně v ucelené podobě,“ svěřil se nám umělec na křtu svého alba.

Na albu si kromě zpěvačky Marcely Březinové, herečky a zpěvačky Jany Zanáhlíkové či Marcely Kopáčkové, zazpíval i se svými dětmi Kristýnkou a Péťou. „To, že na desce jsou i moje děti, je takovou snahou zachovat jejich stopu v tom ‘dětském tvaru’, aby i ony měly na co vzpomínat,“ vysvětlil herec, hudebník a textař.

Cédéčko pokřtil Václav Neckář. „S Vaškem se delší dobu známe. Moderoval jsem dva jeho velké koncerty v Mariánských lázních, kde hrál s kapelou Bacily. Napsal jsem mu dokonce text písně Stín kolonád. Jsme přáteli a já si toho moc vážím,“ říká Batěk. „Vašek je pro mě žijící legenda. I když si povídáme o normálních věcech. Vnímám kolem něj auru. Není to jeho popularitou, ale tím, jaký je člověk,“ dodává Batěk.

„My Petrovi moc přejeme, aby se CD líbilo, aby se písničky poslouchaly, protože jsou vážně moc hezké a máme pro něj jeden vzkaz – Petře, piš dál,“ řekli autorovi nového alba Václav a Jan Neckářovi.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám