Hlavní obsah
Článek

V době koronavirové pandemie nemohla Tereza Černochová (40) vystupovat před publikem. Snažila se tvořit s kapelou Monkey Business nebo sólově písně do šuplíku (o jedné písni jsme informovali na Super.cz). Bez možnosti koncertů byla umělkyně bez příjmů, na kterých je jako samoživitelka existenčně závislá.

Tereza ale nedokáže být zcela bez činnosti, a tak si našla novou práci, kterou si zároveň splnila životní sen. „Chodila jsem dvakrát týdně pracovat ke koním,“ prozradila nám Tereza. „Když ti něco nabourá životní rytmus a zároveň si nevyděláváš žádné peníze, tak musíš okamžitě zareagovat. Tak to mám aspoň já. Neumím doma kňourat a doufat, že naše bezvadná vláda něco vymyslí,“ vysvětlila svou motivaci.

Práce na statku pro vystudovanou inženýrku zemědělství ve vesničce Číčovice za Prahou byla logickým vyústěním. „Mám kolem sebe spoustu kamarádů, koňáků. U koní se pohybuji celý život. Uvědomila jsem si, že toto je práce, kterou umím a baví mě stejně jako zpívání. Vrátila jsem se k tomu, co jsem kdysi dělala,“ promluvila o své někdejší brigádě zpěvačka, která získala víc než jen finanční přivýdělek. „Poznala jsem spoustu nových lidí. Učila jsem jezdit malé děti. Bylo to bezvadné. Když nemůžu dělat hudbu, tak trávím čas u koní.“

Tento ’koníček’ zaujal i zpěvaččinu dceru Lauru. „Slíbily jsme si, že budeme spolu jezdit na koníčcích pravidelně,“ říká Tereza. „Trávit čas v přírodě je pro mě obrovský ventil. V přírodě je člověk sám jen se zvířetem. Pak se sbalíš a jsi obklopená lidmi na koncertu. To mi vyhovuje,“ dodala.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám