Hlavní obsah
Článek

V minulosti slovenská fotografka Petra Ficová hojně působila v Česku. Nejenže je dvorní fotografkou Dary Rolins (51), před objektiv si postavila i modelku Hanu Svobodovou, kalendář se známými modelkami s ní nafotila návrhářka Beata Rajská a často zvěčňuje známou zpěvačku Kristinu. V posledních měsících se ale Ficová v Česku neobjevovala.

Talentovanou fotografku potkali na focení promo fotek finalistek Miss Slovensko, které do Prahy přijely na soustředění. „V životě zažívám takové etapy. Byly roky, kdy jsem žila víc v Praze. Teď mám ale rodinu na Slovensku a působím víc v Bratislavě. Byla jsem zvyklá na kočovný život a nebylo výjimkou, že jsem sbalila děti a strávili jsme tak týden v měsíci v Praze. Díky covidovým opatřením je to v posledních dvou letech omezené. Praha a práce mi chyběla,“ vysvětluje fotografka.

Ficová se kvůli okolnostem víc než rok neviděla s Darou Rolins. „Nedávno jsme se opět setkaly, a dokonce jsme spolu i fotily její nový diář Rok podle Dary. A děláme další projekty,“ řekla Super.cz Petra a jedním dechem dodala: „Moc jsme se na ni těšili. Kromě toho, že ji často fotím, jsme taky kamarádky.“

V temném období pandemie sice Petra neměla prakticky žádné zakázky na módní focení, ale ona si nezoufala. Osud jí to vynahradil v soukromí. „Pro mě to nebylo zase tak hrozné, protože jsem si pořídila miminko. Mám pocit, že od jara si ale lidé na situaci víc zvykli, začali mít potřebu se stýkat, pracovat, začala se organizovat focení. Život se snad začal více rozbíhat,“ říká Ficová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám