Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dceru Leah přivedla Jitka Nováčková (31) na svět tři týdny před termínem. Navíc rodila v Řecku a v době pandemie. Celá situace okolo porodu tak byla dramatičtější, než si vůbec uměla představit. O zkušenost se s námi podělila.

Před samotným porodem musela Jitka podstoupit test na koronavirus a stejně tak ho musel absolvovat její partner Tim Sparv. „Museli jsme mít negativní test. Čekání při dvouminutových kontrakcích na výsledky nebyl ten nejpříjemnější zážitek,“ vzpomíná v exkluzivním rozhovoru pro Super.cz Jitka, kterou po porodu kromě péče o miminko zaměstnávají byrokratické obstrukce.

„Nyní zařizujeme všechny nutné papíry. Jsme nesezdaný mezinárodní pár, který přivedl na svět dítě ve třetí zemi. Pokud vše půjde, bude vyřízení ještě zhruba půl roku trvat,“ krčí rameny modelka a blogerka.

Vzhledem k tomu, že dcera Leah přišla na svět s několikatýdenním předstihem, rodiče nestihli připravit vše potřebné.

„Měla jsem na poslední tři týdny plán připravit byt pro příchod miminka, sehnat poslední důležité věci do výbavy, nebo se naučit správné postupy pro látkování. A třeba si taky sbalit porodní tašku. Nestihla jsem nic z toho, takže jsme po narození dcery doháněli resty, když usnula,“ říká Nováčková.

Rychlý sled událostí způsobil, že se Jitka po porodu zcela stáhla ze světa internetu. „Chtěla jsem veškerou zbylou energii věnovat Lee,“ vysvětluje Jitka Nováčková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám