Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Původně měl být už dávno známý vítěz poslední řady kuchařské show MasterChef Česko. Kvůli pandemii koronaviru se ale natáčení soutěže natahuje. Ve hře je tedy stále jeden z nadějných soutěžících Pavel Berky.

„Pro nás soutěžící je to jen dobře, že se to protahuje. Je to pro nás velmi dobrá reklama, že jsme stále na obrazovkách,“ uvedl Pavel a zároveň přiznal: „Celkově je to velmi náročné.“

Nebojí se, že ho lidé budou vnímat víc jako kuchaře a nikoli jako designéra, což je jeho hlavní profese?

„Trošku jsem se toho bál. Chci si ale plnit sny. Módu umím dělat na profesionální úrovni. Vaření byla zase moje vášeň. Chtěl jsem si splnit dětský sen. Vaření s módou ale přece jen souvisí, protože tam hraje důležitou roli estetika,“ říká Pavel a jedním dechem dodává: „Nemyslím si, že by mě začali lidé pasovat do role kuchaře. Uvidíme, jestli kuchařinu rozvinu, nebo to byl jen výstřel do tmy.“

Berky vede vlastní značku a zároveň se stal hlavním designérem třicet let působící značky E.daniely. Do toho se realizuje jako kuchař na farmářských trzích. Bude chtít někdy otevřít i vlastní restauraci?

„Na restauraci nemám dost zkušeností. Láká mě kontakt s lidmi a myšlenka farmářských trhů, otevřeného prostoru, se mi líbila. Je to pro mě zkouška, jestli jsem vůbec schopný vařit pro desítky lidí. Jestli to bude fungovat,“ říká Pavel Berky.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám